Professzionális bőrápolás természetes hatóanyagokkal

Kreativitás a kozmetikai kezelésekben - Alapkészítmények

RSS
Kreativitás a kozmetikai kezelésekben - Alapkészítmények

A személyre szabott bőrápolás eredményességét meghatározza a helyes hatóanyagválasztás, ugyanakkor nem elhanyagolható, milyen "alapba" keverjük ezeket a hatóanyagokat.

A kreatív kezelésekhez alapkészítmények sokasága közül lehet válogatni, s mostani bejegyzésünkben abban szeretnénk segítséget nyújtani, melyiket mikor és hogyan érdemes alkalmazni.

Az alapok közül az Alapkrém és Alapgél a klasszikus alapkészítményeink közé tartozik, felhasználásukról, alkalmazásukról sok szó esik nap mint nap, illetve a recepttárban is rengeteg példa található rá, ezért ezekre a termékekre most nem térünk ki.

BÁZISOLAJ

A Bázisolaj hidegen sajtolt növényi olajok keveréke (napraforgó, olíva, kukoricacsíra, tökmag, paprikamag, mák, máriatövis, búzacsíra), kiegészítve olyan hatóanyagokkal (napraforgó lecithin, méhviasz), melyek lehetővé teszik széles körben való alkalmazását:

- Önmagában is kiváló masszírozó, de akár fito-, akár aromaterápiás hatóanyag hozzáadható, vagy az Alapkrémmel kombinálva egy klasszikus masszírozókrémet kaphatunk.

- A Bázisolaj nem csak alapként, hanem mint hatóanyag is sokoldalúan használható, akár például gépi kezelésekhez kevert komplexekhez. 

- Alapgéllel kombinálva egy krémgél alapot lehet készíteni, melybe tetszőleges típusú hatóanyag hozzáadható.

- Maszkok, pakolások készítésénél mint lipofil fázisként alkalmazható.

Természetesen a fenti felsoroláson kívül még számtalan lehetőség rejlik benne, igaz rá a "Több van benne, mint amit gondolnánk" mondás.

 

 

KRÉMGÉLEK

A kreatív alapok között a Balzsam Labor termékpalettáján már matuzsálemnek számító (1998. óta kapható szinte változás nélküli összetétellel) Krémgélek tökéletesek a kreatív kezeléseket még csak próbálgatók számára, ugyanakkor a már rutinos kevergetőknek is hasznos társa.

A készítmények általános jellemzője, hogy egy golden jojoba-, ligetszépe-, édes mandula- és napraforgó olajat tartalmazó krémgél alapba egy fő hatóanyag került. Könnyebben felszívódó, lágyabb textúrájú, illatmentes termékek, melyekbe minden nehézség nélkül keverhetőek akár fito-, akár aromaterápiás hatóanyagok.

KRÉMGÉL HYALURONSAVVAL: Magas molekulasúlyú hyaluront tartalmaz (alacsony molekulasúlyú a Hyaluron Panthenol komplexben található), mely a felszíni hidratálást, az azonnali, látványos feszesítő hatást biztosítja. A Sodium Hyaluronate mint kozmetikai hatóanyag, hosszútávú  hidratáltságot biztosít, elősegíti  a kollagén és elasztin rostok hidratációját. Segíti a létfontosságú tápanyagok  sejtek közötti „szállítását”,  erősíti a bőr ellenálló képességét. Nagyban hozzájárul a sérült szövetek regenerálódásához, gyulladások csökkentéséhez, fontos szerepe van a hámképzésben. Stimulálja a bőr anyagcseréjét, a bőrlégzést és felelős a bőr rugalmasságáért. 

KRÉMGÉL COLLAGÉNNEL: Collagén peptidet tartalmazó készítmény, mely kiváló vízmegkötő, fokozza a kötőszövetek és a bőr rugalmasságát, simaságát, feszességét. Hidratáló, anti-aging kezelésekhez tökéletes választás.

KRÉMGÉL RHATANY: A Dél és Közép-Amerikában honos  Rhatany gyökerének kivonata (Krameria Triandra) asztringens, antiszeptikus, antioxidáns hatású. Sejtregeneráló, gátolja az oxidatív sejtkárosodást.  Gyulladáscsökkentő tulajdonságú, csökkenti a bőrt ért irritáció hatását, bőrpírt. Alkalmazható seborrheás, érzékeny, irritált bőrök ápolásánál, valamint értágulat okozta kozmetikai problémák kezelésénél.

 

 

KRÉMGÉL TEAFAOLAJJAL: A teafaolaj (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)  több mint 80 szerves alkotóelemből álló illóolaj. Tudományosan bizonyított  antibakteriális, antiszeptikus és gombaölő  tulajdonságával egyidejűleg pozitívan befolyásolja  a bőr  immunrendszerét, azaz  védekező képességét. Szabályozza a faggyúmirigyek működését, tisztítja és fertőtleníti a bőr pórusait, ezáltal segíti a bőr természetes légzését, csökkenti a seborrhea tüneteit. 

 

KRÉMGÉL GINKGO BILOBA KIVONATTAL: A ginkgo fa leveleiből készített kivonatot tartalmazó (Ginkgo Biloba Leaf Extract) készítmény. A Ginkgo Biloba kivonat javítja a sejtek oxigén-metabolizmusát, késlelteti a bőröregedési folyamatokat. Élénkíti a sejtek működését, regenerálódását, csökkenti az irritációt. Magas flavonoid tartalmának köszönhetően intenzív antioxidánsként működik, serkenti a sejtregenerálódást, a hámszövetet újraépíti, stimulálja a bőr mikrocirkulációját, növeli a sejtek oxigénellátását. A gyulladást  és irritációt csökkentő tulajdonsága a flavonoidok, terpének és ginkgolidok hatásának  köszönhető. Hatóanyagai révén alkalmazható anti-aging kezelésekhez, értágulat okozta kozmetikai problémák kezelésénél, de akár például tavaszi bőrregeneráló kúráknál is.                                                                                                                                              

A krémgélek egymással is keverhetőek, vagyis 2 krémgél kombinálásával már egy összetettebb alapot kapunk, amelybe szintén tudunk hatóanyagot keverni (pl. Hyaluron krémgél és Ginkgo Biloba krémgél kombinációja érettebb bőrre). De ne feledkezzünk meg arról, hogy mint kiegészítő anyagok is alkalmazhatóak keverékekben.

 

NÖVÉNYI TEJEK

 

A tej elnevezés kicsit csalóka, hiszen nem tisztító készítmények. A név a termék állagára utal, könnyű textúrájú, sűrűn folyó, mégis tápláló hatású termékekről van szó.

A növényi tejek mindegyike a nevét is adó növény hidegen sajtolt olajából és vizes-glicerines kivonatából készült néhány kiegészítő hatóanyag hozzáadásával (panthenol, E- és F-vitamin), ügyelve arra, hogy csak a legszükségesebb mennyiségben tartalmazzon segédanyagokat (pl. emulgeátor). A többféle, konzerváló tulajdonsággal bíró anyag kombinálása lehetővé tette, hogy a klasszikus konzerválószer mennyiségét csökkentsük, így a lehető legkisebb terhelést jelenti a bőrnek, ugyanakkor feladatát maximálisan teljesíti.

CSIPKEBOGYÓTEJ: Regeneráló, mikrocirkulációt serkentő hatású, C-vitaminban gazdag csipkebogyó kivonatot és hidegen préselt csipkebogyó olajat tartalmazó készítmény. Fiatalabb bőrök és értágulat okozta kozmetikai problémák kezelésénél javasoljuk.

SZŐLŐTEJ: Polifenolokban, antociánokban gazdag szőlőmag kivonatot és hidegen préselt szőlőmag olajat tartalmazó készítmény. Anti-aging kezeléseknél, illetve minden olyan esetben javasoljuk alkalmazását, amikor intenzív antioxidáns hatóanyagra van szükség.

OLÍVATEJ: Antioxidáns, hidratáló, a bőr lipidrétegének helyreállításában segítő olívalevél kivonatot és hidegen préselt olívamag olajat tartalmazó készítmény. Érettebb, érzékeny, irritációra hajlamos bőrök kezelésénél is eredményesen alkalmazható.

 

 

A növényi tejek alkalmazása megegyezik a krémgélekével, vagyis önmagukban is alkalmazhatóak a kezelés bármely lépésénél, de mint kiegészítő hatóanyag, vagy mint egy bázis különböző hatóanyagok számára is tökéletes választás. Egymással is és a krémgélekkel is keverhetőek. 

 

OLAJGÉLEK 

Az Olajgélek tökéletes helyettesítői a régebbi mono olajoknak. Különleges összetételüknél fogva nagyon sokrétűen alkalmazhatóak legyen szó akár masszázsról, akár pakolásról.

Mindegyik Olajgélünk öt, egymás hatását erősítő, kiegészítő hidegen sajtolt olajból áll, melyhez E- és C-vitamint társítottunk. A készítmény illatát a cédrus és a citromos eukaliptusz illóolajok keveréke adja. A méhviasz és a silica segítségével "gélesítettük" az olajokat, mely anyagok egyúttal lehetővé teszik, hogy akár vízoldható hatóanyagokat (tinktúrák, ecetek stb.), akár olajokat (pl. Bázisolaj vagy olajos kivonatok) adhassunk hozzájuk.

Ezzel még jobban tágítottuk alkalmazási lehetőségeit. Az alábbiakban csak néhány egyszerű felhasználási ötletet mutatunk be:

1. Önmagában (1-1,5 pumpányi mennyiséggel) teljes arc-, nyak-dekoltázs masszázs végezhető. Természetesen kiegészíthető plusz hatóanyagokkal.

2. Mint hatóanyag a kezelés bármely lépésénél alkalmazható (akár pakolásnál, maszknál vagy befejező készítménynél a keverék lipofil részét alkothatja).

3. Például Tinktúra és/vagy Hidrolátum hozzáadásával gépi kezeléshez készíthetünk komplexet.

HIDRATÁLÓ OLAJGÉL: A könnyen felszívódó, értékes tápanyagokat tartalmazó olajkombináció ( Perilla, búzacsíra, barackmag, kendermag, jojoba) lágyítja és nedvesen tartja a bőrt, regenerál, hozzájárul a bőr hidratáltságának fenntartásában. A hozzáadott E- és C- vitamin hatásosan növeli az olaj biológiai értékét. Minden bőrtípus ideális ápolószere.

REGENERÁLÓ OLAJGÉL:  A tápanyagokban gazdag hidegen sajtolt olajokból álló (feketekömény, babér, sáfrányos szeklicemag, szőlőmag, lenmag) olajgél sejtregeneráló tulajdonságú, segíti az irritáció csökkentését. A hozzáadott E- és C- vitamin hatásosan növeli az olajkeverék biológiai értékét. Kifejezetten a seborrheás, sérült, érzékeny, irritált bőrök kezeléséhez fejlesztett készítmény.

 

 

TÁPLÁLÓ OLAJGÉL: Az esszenciális zsírsavakban  gazdag hidegen sajtolt olajokból álló (szezámmag, fekete ribizli, rizs, makadámia, máriatövismag) olajgél intenzív tápláló, a bőr öregedését lassító, bőrszerkezet javító tulajdonságú. A hozzáadott E- és C- vitamin hatásosan növeli az olajkeverék biológiai értékét. Kifejezetten az érett bőrök kezeléséhez fejlesztett készítmény.

Összefoglalva: Bármelyik alapot választod (ne feledkezz meg az Alapkrémről és az Alapgélről sem!), számtalan variációs lehetőség adódik a kiválasztott hatóanyagok keverésére. Természetesen a kreatív alapkészítmények is keverhetőek egymással, így még többféle típusú alapot is létre tudsz hozni.

Ha bármilyen kérdésetek lenne, szívesen állunk rendelkezésetekre.

S ne feledjétek az alapszabályt: A kevesebb néha több!

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

  • Balzsam Labor
Hozzászólások 18
  • eketinahsuwe
    eketinahsuwe

    http://slkjfdf.net/ – Erasuzaxe Omohgize fdx.pdwp.balzsamlabor.hu.jir.el http://slkjfdf.net/

  • ogurunugeq
    ogurunugeq

    http://slkjfdf.net/ – Awucir Onogzig zph.egre.balzsamlabor.hu.fpt.pd http://slkjfdf.net/

  • erebzeq
    erebzeq

    http://slkjfdf.net/ – Eeqkuob Inayol jym.nwrb.balzsamlabor.hu.zhq.vi http://slkjfdf.net/

  • owadtojaqull
    owadtojaqull

    http://slkjfdf.net/ – Itivecep Eyonovig fgg.htko.balzsamlabor.hu.kxb.di http://slkjfdf.net/

  • cehsogufot
    cehsogufot

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxil vhj.fgwe.balzsamlabor.hu.zzf.ce http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • icuyilhudet
    icuyilhudet

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Dosage For Amoxicillin 500mg wxm.lzlk.balzsamlabor.hu.dfa.bb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • uruxopusziqye
    uruxopusziqye

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin No Prescription Buy Amoxicillin Online igb.jiny.balzsamlabor.hu.ppo.kt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • opijixhxawmi
    opijixhxawmi

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Without Prescription Buy Amoxicillin Online dcl.nxbb.balzsamlabor.hu.adm.od http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • owcimahi
    owcimahi

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin dvv.pzmd.balzsamlabor.hu.gbl.qe http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • eqikavosaci
    eqikavosaci

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Amoxicillin ash.ruvc.balzsamlabor.hu.ugf.kn http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • yjxcbzyiek
    yjxcbzyiek

    Kreativitás a kozmetikai kezelésekben – Alapkészítmények – Balzsam Labor Professional
    yjxcbzyiek http://www.gg85761anoqs295bd8j54htct23ro459s.org/
    ayjxcbzyiek
    [url=http://www.gg85761anoqs295bd8j54htct23ro459s.org/]uyjxcbzyiek[/url]

  • 1
    1

    1

  • ueweeaoomezy
    ueweeaoomezy

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Buy Amoxicillin Online bot.cmap.balzsamlabor.hu.sme.vr http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • egoejoyicixey
    egoejoyicixey

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500 Mg ioo.vsel.balzsamlabor.hu.hlt.aa http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • uloliwecelpai
    uloliwecelpai

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Amoxil gmo.coot.balzsamlabor.hu.tba.un http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • ezecazibefaq
    ezecazibefaq

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules lnw.dcwp.balzsamlabor.hu.bbt.aq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • ilivacu
    ilivacu

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg ooa.acwn.balzsamlabor.hu.kcc.cq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • uisdeuwa
    uisdeuwa

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin wlb.irqs.balzsamlabor.hu.pfy.fo http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Hozzászólás írása
Név:*
Email cím:*
Üzenet: *
* Kitöltése kötelező