Professzionális bőrápolás természetes hatóanyagokkal

Aromaterápiás kiegyensúlyozó arckezelés

RSS
Aromaterápiás kiegyensúlyozó arckezelés

Új aromaterápiás hatóanyagainkkal - kiegészítve a már rendelkezésre álló szérumokkal - lehetőség nyílik egy teljes aromaterápiás kezelősor összeállítására.

Az alábbi kezelés a klasszikus aromaterápiás arckezelésünk továbbfejlesztett, a kreatív aromaterápiás hatóanyagokra épülő, teljesen személyre szabható változata.

Az aromaterápiás arckezelés - ahogy tanfolyamokon sokszor elhangzik - nem pusztán egy adott bőrprobléma megoldására adott egyik lehetséges válasz, nem csak a tünetek enyhítésére törekszik, hanem a test és a lélek egészét is kezeli.

Segít helyreállítani a test-lélek-elme egyensúlyát, szelíden stimulálja a szervezet öngyógyító rendszerét.

 

Tisztítás

A kezelés első lépéseként az arcbőr tisztítását egy egyszerű tisztító krémmel végezzük, melynek fő alkotóelemei Alapkrém, Négy gyógynövény ecet és Antibakteriális szérum.

A Négy gyógynövény ecet az enyhe savas kémhatása, valamint a tisztító hatású gyógynövények miatt került a keverékbe.

Az Antibakteriális szérum illóolajai (citromos eukaliptusz, atlasz cédrus, kakukkfű, szegfűszeg) csillapítják az idegességet, csökkentik a mindennapi stressz okozta szorongást.

Tisztító krémünk nemcsak eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket, hanem illóolajai révén felkészíti az elmét és a lelket az aromaterápiás kezelésre.

Tisztítás után (a bőr állapotának megfelelő) virágvízzel tonizáljuk a bőrt. 

 

 

Peeling

Az elhalt hámsejtek eltávolítását egy kíméletes, ugyanakkor hatékony aromaterápiás pakolással végezzük. A pakolás összetevői serkentik a mikrocirkulációt, gyümölcssavakban gazdag hatóanyagai még a legérzékenyebb bőröknél is biztonságosan alkalmazhatóak.

Hatóanyagai: 

A Rózsa & Hibiszkusz ecet egyesíti a biológiai erjesztésű almaecet és mindkét gyógynövény hatóanyagait, gyümölcssavakban gazdag, antioxidáns, érvédő, kiegyensúlyozó tulajdonságú kreatív hatóanyag. Ebben a keverékben mint kémiai peeling kap szerepet.

A Tisztító szérum illóolajai (boróka, rozmaring, citrom, édeskömény) stimulálják a bőr méregtelenítési folyamatait, tisztítják az elmét, megszabadítanak a negatív energiáktól.

A Hamamelis víz ebbe a keverékbe a tisztító, irritációcsökkentő, antiszeptikus hatása miatt került.

A pakolás hatóideje: 8-13 perc

A pakolást mindig nedves bőrre vigyük fel, majd a hatóidő letelte után nedves kézzel finoman masszírozzuk át a bőrt, végül langyos vízzel távolítsuk el a pakolást.

Fontos: A pakolás felvitele előtt készítsünk illatmintát a Nyári napforduló, Téli rege, Cédrusliget aromaterápiás hatóanyagokból, melyet a vendég csuklójának belső felére - kellő távolságra egymástól - vékonyan vigyük fel.

 

Masszázs

Amíg a peeling pakolás a vendég bőrén van, addig állítsuk össze a masszírozókrémet, melybe az aromaterápiás hatóanyagot a legvégén keverjük bele.

Alap masszázskrém: Bázisolaj, Alapkrém, szükség szerint virágvíz

Hatóanyagok:

Hidratáló olajgél: A könnyen felszívódó hidegen sajtolt olajokat tartalmazó olajgél (Perilla, búzacsíra, barackmag, kendermag, jojoba) lágyítja és nedvesen tartja a bőrt, regenerál, hozzájárul a bőr hidratáltságának fenntartásában. A hozzáadott E- és C- vitamin hatásosan növeli az olaj biológiai értékét. 

Nyári napforduló aromaterápiás hatóanyag: Kifejezetten frissítő, hűsítő hatású illóolajkeverék. A bergamott olaj (bergaptén mentes) enyhe összehúzó, sejtregeneráló hatású. Felvidítja és frissíti a lelket, mérsékli a búskomorságot. A fodormenta illóolaja antimikrobiális, gyulladáscsökkentő tulajdonságú. Kellemes hűsítő érzetet ad, bőrkondicionáló, energetizáló, stresszoldó hatású illóolaj. Az édes narancs olaj helyreállítja a száraz/zsíros egyensúlyt, serkenti a kollagénképződést, és javítja a bőr szerkezetét, egynesúlyban tartja az érzelmeket. Az eucaliptus citriodora olaj figyelemreméltó gyulladásgátló, csillapító és nyugtató hatású illóolaj, mely segíthet a lelki problémák kezelésében.

Téli rege  aromaterápiás hatóanyag: Az illóolajkeverék fűszeres-édes illata derűs, melegséggel teli hangulatot teremt, elősegíti az ellazulást. A készítményben lévő fahéj, szegfűszeg, illóolajok antibakteriális, bőrkondicionáló és gyulladáscsökkentő hatásúak. Az édes narancs olaj helyreállítja a száraz/zsíros egyensúlyt, serkenti a kollagénképződést, és javítja a bőr szerkezetét. A kardamom édes, fűszeres illata segít az érzelmi egyensúly megteremtésében, nyugtató, kiegyensúlyozó hatással van a bőrre.

Cédrusliget  aromaterápiás hatóanyag: Az illóolajkeverék hatékony frissítő, hangulatjavító, segít a stresszes hétköznapokon. Az atlasz cédrus serkenti a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, frissítő, méregtelenítő tulajdonságú, a lelket melegíti, nyugtatja. A mexikói cédrus hozzásegít a bőr tisztántartásához,, csökkenti a túlzott faggyúmirigy működést, nyugtató hatású, megkönnyebbülést ad a szorongóknak. Az indiai citromfű kiváló tonizáló és pórusösszehúzó tulajdonságú. növeli a kötőszövetek és izmok rugalmasságát, segíti az idegrendszer egyensúlyban tartását. A lime olaj jó hatással van a zsíros terhelt arcbőrre, seborrhea mérséklésére, frissíti az idegrendszert.

A masszázs hidratáló hatását fokozhatjuk, ha közben Narancsvirágvízzel "nedvesítünk".

Az aromaterápiás hatóanyagot Vendégünk választja ki a csuklójára fevitt minták közül, a peeling pakolás lemosása után.

A masszázs technikájára többféle lehetőség közül lehet választani, mindig a bőrállapottól függően választja ki a kozmetikus szakember a legmegfelelőbbet (Klasszikus iskolamasszázs, Lifting masszázs, Nyirokmasszázs, Aromaterápiás masszázs stb.). Fontos, hogy a masszázs utolsó 4-6 percében az Aromaterápiás masszázssóval készült, előmelegített batyukkal végezzük a masszírozást.

A masszázs végeztével a bőrön maradó krémet nem kell eltávolítani!

 

 

Hatóanyagbevitel

A bőr állapotának megfelelő Aromaterápiás hatóanyaggal készítsünk egy könnyű textúrájú komplexet, melyet ecsettel vigyünk fel az arc-, nyak- és dekoltázs bőrére (testtájanként különböző összeállítást is készíthetünk), majd finoman masszírozzuk be a bőrbe.

Hatóanyagai:

Aromaterápiás hatóanyag bőrtípusra (seborrheás, érzékeny-irritált, értágulat okozta kozmetikai problémákra).

A Galagonya  & Borostyán olaj (galagonyabogyó, - virág, borostyánlevél) bőrkondicionáló hatású, regenerálja a bőrbarriert.

 

 

Tápláló pakolás

Tápláló pakolásunk ennél a kezelésnél legyen testesebb "nyomópakolás", összetételét tekintve kellő egyensúly legyen a tápláló és hidratáló, kiegyensúlyozó hatóanyagokban. 

A pakolás hatóideje 15-20 perc, mely idő alatt a szemekre virágvízzel készült borogatást tegyünk.

Hatóanyagai

A Kaolin agyagai (fehér, zöld, vörös) ásványi anyagokban gazdagok, regenerálják a bőrfelületet, a sárgaborsó- és búzafehérje aminosavakban gazdag összetevők, melyek fokozzák a pakolás hidratáló hatását.

A Kiegyensúlyozó szérum illóolajai (levendula, ylang, geránium, muskotályzsálya) szabályozzák a faggyúmirigyek működését, javítják a kedélyállapotot, csökkentik a stressz tüneteit.

A Tápláló olajgél (seborrheás bőrőknél Regeneráló olajgél) esszenciális zsírsavakban  gazdag hidegen sajtolt olajai (szezámmag, rizs, fekete ribizlimag, makadámia, máriatövismag)  intenzív tápláló, a bőr öregedését lassító, bőrszerkezet javító tulajdonságú.

A hatóidő letelte után langyos vízzel mossuk le az arcot, majd virágvízzel töröljük át.

 

"Elbocsátó szép üzenet" avagy a befejező lépés 

Aromaterápiás kiegyensúlyozó kezelésünk befejező lépéseként alkalmazott készítmény feladata egyrészt, hogy finoman "kivezesse" a vendéget az ellazult, nyugalmi állapotból, másrészt hogy frissítse, tonizálja a bőrt. 

A befejező készítmény összeállításához fontos információt kapunk a tápláló pakolás lemosása után, hiszen akkor látjuk igazán, milyen összetételű készítményre van szüksége a bőrnek.

A befejező komplex alap összetételére az alábbiakat javasoljuk:

Frissítő szérum illóolajai (borsmenta, lime, cédrus, grapefruit) hűsítő, frissítő tulajdonságúak, élénkítik az elmét, elősegítik a tiszta gondolkodást.

Nyírfa  & Zsurló olaj bőrfeszesítő, regeneráló, tápláló hatású.

Narancsvirágvíz tonizálja, nyugtatja a bőrt, regeneráló hatású, stimulálja a sejtmegújulási folyamatokat.

A fenti hatóanyagokat Alapgélbe keverve egy könnyű textúrájú, gyorsan felszívódó készítményt kapunk. Bőrállapottól függően emelhetjük vagy csökkenthetjük a lipofil hatóanyagok arányát, púderes hatást pedig Kaolin használatával érhetünk el.

Nagy nyári melegben a virágvíz előzetes lehűtésével egy még frissítőbb, "ébresztőbb" hatású keveréket kaphatunk.

Természetesen az itt leírt összeállítás csak egy a végtelen variációs lehetőségek közül, kísérletezzetek bátran, alakítsátok ki a saját, egyedi aromaterápiás kezeléseteket.

 

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

  • Balzsam Labor
Hozzászólások 25
  • ozatuxumamapu
    ozatuxumamapu

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg bjg.ekjd.balzsamlabor.hu.mfz.yu http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • eemigucputcu
    eemigucputcu

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin 500 Mg aqi.bomq.balzsamlabor.hu.jfe.ya http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • adocunakoy
    adocunakoy

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin Online ejo.mmke.balzsamlabor.hu.sos.bk http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • uwizatazabv
    uwizatazabv

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules gts.fikm.balzsamlabor.hu.vbr.nl http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • ewugopaq
    ewugopaq

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online ldv.gzvk.balzsamlabor.hu.nrw.rm http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • egocoveko
    egocoveko

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Without Prescription Buy Amoxicillin wkr.ogsy.balzsamlabor.hu.gpk.ym http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

  • ryikonupeis
    ryikonupeis

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg thh.trsw.balzsamlabor.hu.rem.il http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • alovevucup
    alovevucup

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Dose For 55 Pounds Amoxicillin 500mg Dosage jsw.umqs.balzsamlabor.hu.lux.qt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ejoalunouuf
    ejoalunouuf

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Without Prescription Buy Amoxicillin nof.jdlp.balzsamlabor.hu.ekm.lr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • umavomuqa
    umavomuqa

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Buy Amoxicillin Online Without Prescription gff.iymd.balzsamlabor.hu.fyv.cd http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • eventogu
    eventogu

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin gdn.kewo.balzsamlabor.hu.nur.px http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ozulaliyoxsa
    ozulaliyoxsa

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin No Prescription bne.zitv.balzsamlabor.hu.axl.kw http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ihanele
    ihanele

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Without Prescription 18 tgk.chrk.balzsamlabor.hu.erv.ys http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • amisayuv
    amisayuv

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin vxh.ehgd.balzsamlabor.hu.kxi.uc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • iztexufau
    iztexufau

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Dose For 55 Pounds Amoxicillin Online iyw.hqxa.balzsamlabor.hu.dpv.ys http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • abokafov
    abokafov

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Without Prescription Amoxicillin Without Prescription yub.fwvt.balzsamlabor.hu.bba.vd http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • apkaamim
    apkaamim

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Buy Amoxicillin ops.nnvn.balzsamlabor.hu.yqh.xc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • itataqoz
    itataqoz

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg Dosage kvy.xkwr.balzsamlabor.hu.yvy.ha http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • exajofekekizu
    exajofekekizu

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin Online ixy.muni.balzsamlabor.hu.yxn.wv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ixiroakiyosul
    ixiroakiyosul

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin wmj.pflx.balzsamlabor.hu.yjh.ro http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • iwadocviyej
    iwadocviyej

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules gqh.uyei.balzsamlabor.hu.shl.qi http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • ogulunepb
    ogulunepb

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxil Amoxicillin 500mg Capsules aet.epcv.balzsamlabor.hu.exu.bc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • uqubovetes
    uqubovetes

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg ftz.fwfe.balzsamlabor.hu.xqa.ww http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • udowoyehuww
    udowoyehuww

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Online Without Prescription Amoxicillin 500 Mg dcc.bcbx.balzsamlabor.hu.att.fd http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • 1
    1

    1

Hozzászólás írása
Név:*
Email cím:*
Üzenet: *
* Kitöltése kötelező